Farenjit Neden Olur ve Tedavisi Nedir?

Boğazın yutma noktasının arka kısmında meydana gelen iltihaplanmaya farenjit adı verilir. Tahriş ya da enfeksiyonlarla oluşabilir. Birden oluşursa akut farenjit, uzun süre devam ediyorsa kronik farenjittir. Burun kemiğinde eğrilik durumu varsa, alerji, geniz eti gibi sebepler farenjit hastalığına yakalanmayı kolaylaştırır.

Faranjit

Faranjit

Farenjit Hastalığının Tedavisi Nasıl Olur?

Stresli bir yaşam sürmek, spordan uzak durmak, sigara tüketmek, uyku bozukluğu gibi nedenlerden dolayı hastalığı kronikleşebilir. Boğazda yanma, ses kısıklığı, ateşi bazı yiyeceklere karşı hassasiyet, öksürük gibi belirtileri bulunur. farenjit rahatsızlığı olan kişi sigara içiyorsa kesinlikle bırakmalıdır.

Alerjen etkisi yüksek olan ortamlardan kaçınmalı, kimyasal maddelere maruz kalmamak için gerekli önlemleri almalıdır. Acılı, baharatlı, ekşi gıdaların fazla tüketilmesi önerilmez. Mira, adaçayı, papatya gibi bitkileri düzenli olarak içebilirsiniz. Geceleri aşırı yağlı ve ağır yemekler tüketmekten de kaçının.

faranjit nedir

faranjit nedir

Kaloriferli evler özellikle aşırı sıcak olduğu zaman boğaz kuruluğuna neden olur. Kaloriferlerin üzerine su dolu kap bulundurmalı ve ortama nem kazandırmalısınız. Evinizde soba bulunuyorsa da aynı şekilde nemli ortam sağlamak için mutlaka sobanın üzerinde su bulundurun. Tedavide önemli olan bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirmektir. Doktor kontrolünde bazı antibiyotik tedaviler uygulanır. Ek destek olarak sizler doğal bitki çayı kürlerinden de faydalanmalısınız.  Sabahları ılık ballı su içerseniz boğaz tahrişini önler ve nefesinizin rahatlamasına yardımcı olursunuz.

Yorum Ekle